Sinan Bolat'ın Mucize Golü (9.12.2009)
Milli Kalecimiz Sinan Bolat, fomasını giydiği Standard Liege'i 90+5'te yenilgiden kurtardı ve takımını UEFA Avrupa Ligi'ne taşıdı. Standard Liege Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda AZ Alkmaar'ı konuk etti, karşılaşmanın 42. dakikasında Lens'in golüyle Hollanda temsilcisi Alkmaar öne geçti, maçın son anlarında Liege bir frikik kazandı, gol şansı için ileri çıkan Sinan kafaya topu kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderip durumu 1-1'e getirdi ve Belçika'yı salladı. Sinan'ın golden sonra uzun sevinç koşusu güzel görüntülerdi. Belçika ve Türkiye'de başarılı kaleciyi manşetlere taşırken, 'Sinan Belçika'nın yeni kahramanı ve Sinan'ın değeri şimdi daha iyi anlaşıldı' yorumları yapıldı.

Sinan, maçtan sonra "serbest vuruş kullanılmadan önce yedek kulübesine baktım, ileri gitmek için tereddüt ettim ama kulübedeki herkes gitmemi işaret edince rakip takımın ceza sahasına girdim ve bana doğru gelen topu kaleye yollamayı başardım, güzel bir gol attığım için çok sevinçliyim, çok güzel bir duygu yaşadım, ender görülen bir olaydı ve takım olarak olarak hepimiz çok mutluyuz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sinan geçen sezon da sezonun son maçının 92. dakikasında penaltı kurtararak takımının şampiyonluktan olmasını engellemişti.

sinan bolat

Gazetelerden
"Sinan Bolat: Kahraman", De Standaard "Sinan Bolat hayat verdi", De Morgen "Sinan, 95. dakikada Liege’i Avrupa Ligi’ne yazdırdı", Nieuwsblad, "Bolat’la Avrupa Ligi’ne devam" Eurosport, "Bolat, güzel bir hikaye", Het Nieuwsblad "Mucize", Het Gazet van Antwerpen "Yılın golü", Fransız L’Equipe "Kahraman", uefa.com "Standard’ı kalecisi kurtardı, imkansız Bolat", Le Soir: "Sclessin Stadı'nda unutulmaz mucize. Sinan son saniyede gerekenden fazlasını yaptı", DH Les Sports: "İnanılmaz Sinan Bolat. Ne delice bir senaryo!".

Sinan'dan ilkler
Bir kalecinin şampiyonlar liginde attığı ilk gol olarak (penaltılar hariç) kayıtlara geçen bu gol aynı zamanda Sinan'ın kariyerinde attığı ilk gol.

http://www.sinanbolat.com/
Sinan'ın attığı golün çeşitli görüntüleri


Tribünden 1

Tribünden 2

Tribünden 3







9 yorum:

Adsız dedi ki...

kardeşim.Allah(c.c.)yardımcın olsun.inan senden çok tüm türkiye sevindi.Sevincine sevinip gözlerimiz yaşardı.Sakın kendini bırakma.kalemizin uzun seneler sana ihtiyacı olacak.kendine iyi bak kardeşim.bizleri hep böyle sevindir inşallah.

futbolik dedi ki...

O ne güzel, o ne anlamlı, o ne müthiş bir goldü, helal olsun...

Adsız dedi ki...

KAYSERİ KARTALINA
Gol varki tarih yazar tarih siler gol varki göz yaşartır gönül kanatır işte bu gol varki insanı sevdiklerine sevenlerine moral olur .YOLUN AÇIK OLSUN ASLANIM
SİTEYE TEŞEKKUR

eses dedi ki...

Sinan'ın gidişinden beli golü atacağı, zaten gol olurken bir sürü futbolcu Sinan'ın saçtığı enerji yüzünden yerlerde, golden sonra o enerji fazla gelmiş olmalı ki, Sinan Usain Bolt gibi koşuyor, yetişe bilene aşk olsun :)

Adsız dedi ki...

Helal olsaun sana,gururumuz oldun...

Adsız dedi ki...

Sinan Seni Çok, ama çok seviyoruz bilesin. Gururumuz oldun o topraklarda oynadığın futbolla. İnşallah talihsiz sakatlıklar vesaire olmaz da 15 yıl boyunca millî yakımımızın kalesini başarıyla korursun! Seni seviyoruz.

İstanbul'dan Selim

Adsız dedi ki...

Schoene goel. Gratulasionen!
Michel

Adsız dedi ki...

SİNAN BOLAT ABİ GALATASARAY A GEL ALLAH AŞKINA KURTAR BİZİ FRANCO DAN



ÖVÜL CAN ÇAPIK

Adsız dedi ki...

süper

Yorum Gönder